Sofias, Mattias, Elsas och Johannes brev

Stort tack för dessa år till alla som jobbar på Uppsala montessoriförskola.

 

Det har varit fantastiskt fina år, och vi är så tacksamma för allt ni gjort för oss och barnen. Vi har känt oss trygga att lämna barnen hos er. Vi har blivit inspirerade av ert fina sätt att bemöta barnen och att utmana dem att lära sig såväl sociala färdigheter som färdigheter i språk, matte, etc. Ni har odlat alltifrån nyfikenhet till samarbete. Vi har också uppskattat att ni har en så tydlig värdegrund och har arbetat med barnen kring detta, som att öva sig i demokrati, ta ställning i värderingsfrågor, fundera över liv och död. Ni har varit fantastiska!

 

Så här säger barnen själva:

 

Johannes – Tack för…

”Tack att jag fick hålla i raberbern när Carin skulle skära av dem.”

”Och att jag fick lära mig räknekedjorna en gång.”

”Jag fick vispa själv jättemycket skum.”

 

Johannes – Jag kommer att sakna…

”Trädgården. Och allt det där med former och schack.”

”Fröknarna.”

 

Johannes – Jag önskar…

”Glad sommar Och tack för allt ni lärt oss!”

 

Elsa – Tack för…

”Tack för att jag har fått lära mig så mycket om matte och så.”

 

Elsa – Jag saknar…

”Dem!” (Fröknarna)

”Allt! Men särskilt mattehörnan och romerska bågen.”

 

Elsa – Jag önskar…

”Lycka till och en glad sommar!”

 

Som sagt, vi kommer alla sakna er! Och önskar er alla en fin sommar!

 

Stora kramar,

Sofia, Mattias, Elsa och Johannes